Burgemeesterselftal  verliest wedstrijd tegen Feyenoord Old Stars businessclub.

In een sportieve wedstrijd  heeft het Nederlands burgemeesterselftal  op het vernieuwde sportcomplex Varkenoord in Rotterdam met 1-4 verloren van de Old Stars van Feyenoord.

De ontvangst in het vernieuwde jeugdcomplex van sportclub Feyenoord was hartverwarmend. Het weer was fantastisch en het burgemeesterselftal stond met een representatief team op het veld. Genoeg ingrediënten om er een mooie wedstrijd van te maken.

Aangezien coach Hubert Vos andere verplichtingen had nam voorzitter Jos Heijmans zijn taak over en zette elf spelers op het veld en drie spelers op de reservebank. Een moeilijke keuze want op de bank zat heel veel kwaliteit.

De eerste 10 minuten was aftasten. De tegenstander combineerde goed, maar kon tegen de solide verdediging van het NBE geen vuist maken. En bij de sporadische speldenprikjes stond reserve keeper Oliver Vos op de juiste plaats. De spelers van het NBE lieten ook zien dat ze konden voetballen. Met prachtige combinaties zetten ze de tegenstander onder druk en dit resulteerde in de twintigste minuut in een prachtig doelpunt van Dennis Vos. De tegenstander probeerde van alles om voor de rust nog de gelijkmaker te scoren, maar de verdediging stond op de juiste plaats.

In de tweede helft het zelfde beeld. Het burgemeesterselftal was de beter combinerende ploeg met minstens zestig procent balbezit en was regelmatig gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Maar keeper, paal en lat zorgden ervoor dat het geen 2 – 0 werd.  Na een slecht genomen corner van het NBE, was het de tegenstander die met een snelle vlijmscherpe uitval de verdediging verschalkte en de 1 – 1 liet aantikken. Was het de tegenstander, conditie of het onvermogen om zelf te scoren, niemand weet het. De tegenstander liet zien dat ze konden voetballen en in een mum van tijd werd het  1 – 2, 1 – 3 en in de laatste minuut de 1 – 4. Een zogeheten “geflatteerde overwinning “ zoals er in het vakjargon over gesproken wordt.

Een prachtige wedstrijd, een  sportieve wedstrijd, een goede scheidsrechter,  een  doelpuntrijke wedstrijd, op een prachtig sportpark, tegen een goed spelend Old Starteam en een goed spelend  burgemeesterselftal, gewoon voor herhaling vatbaar. En als het goed is ook een mooi sponsorbedrag voor het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam