Zondag 6 mei wedstrijd NBE- Dames Heerenveen

Nederlands burgemeesterselftal verliest fors van de dames van Heerenveen.

Het Nederlands burgemeesterselftal heeft tijdens de vijfde wedstrijd van de Promtex-cup een gevoelige nederlaag geleden tegen het dameselftal van Heerenveen. Het werd liefst 5 – 1 voor het dameselftal van trainster / verzorgster Anouk Bruil.

Bij de vriendelijke ontvangst was er nog geen vuiltje aan de lucht voor het burgemeesterselftal. De burgemeesters werden in de watten gelegd met een kopje koffie of thee en lekkere “ roze pompebledsjekoekjes” en het welkomstwoord van de voorzitster van de vrouwenvoetbalafdeling van Heerenveen, Froukje Hofma, gaf het NBE alle vertrouwen voor een geweldige wedstrijd.

De burgemeesters begonnen goed aan de wedstrijd, en na een aantal minuten werd er een goede combinatie opgezet, die nog alleen afgerond moest worden,  maar de keepster van Heerenveen liet zien dat ze niet voor niets in het doel stond. En vanaf dat moment konden de spelers van het burgemeesterselftal weinig kansen meer creëren. De Heerenveen dames, speelden goed en verzorgd combinatievoetbal,  zaten de burgemeesters direct op de hielen en zo zorgden ze er voor dat hun doelvrouw Alissa Visch af en toe een redding moest plegen. Aan de andere kant was het een drukte van belang voor keeper Pieter van der Meer. De kansen van de Heerenveen dames stapelden zich op en resulteerde uiteindelijk in een 3 – 0 voorsprong bij rust.

De tweede helft begon, net als de eerste helft belovend. Maar na een eerste grote kans voor de burgemeesters, waren het de dames van Heerenveen die de bal lieten rondgaan en regelmatig scoorden. Tot overmaat van ramp lukte het een van de NBE-gastspelers ook nog om een eigendoelpunt te scoren. Uiteindelijk was het Olivier Vos die voor de “ Anschlusstreffer “ zorgde en de eindstand op 5 – 1 bracht. Een afstraffing voor het NBE. Sportief gezien een wedstrijd om snel te vergeten. Maar uiteindelijk zorgen de burgemeesters ervoor dat er een winnaar is, die er niet om maalt of het NBE wint, gelijk speelt of verliest en dat is de Leprastichting.  Want ook deze keer was het weer Johan Abma van Promotex die een mooi bedrag  beschikbaar stelde voor het spelen van de wedstrijd voor het goede doel.

Voor de dames van Heerenveen, veel succes in de aankomende kampioenswedstrijd.

Sponsors