Zondag 30 november 2014 NBE - China

Chinese ondernemers  6 - 5 Nederlands Burgemeesters elftal .

Op het schitterende sportpark van SV Leidschenveen (Den Haag) heeft het Nederlands burgemeesterselftal een van de beste wedstrijden gespeeld van het seizoen.  Het team  heeft gevochten als leeuwen, tegen een elftal van Chinese ondernemers die jonger, sneller en balvaardiger waren waardoor de Chinese draak de Hollandse leeuw in een meer dan sportieve wedstrijd met 6 – 5 versloeg.

In het eerste kwartier liet de tegenstander de spelers van het NBE alle hoeken en gaten van het voetbalveld zien. Met flitsende combinaties en prachtige steekpassjes werd de verdediging te kijk gezet en stond het in een mum van tijd 2- 0. Vooral het tweede doelpunt was een juweeltje. De voorzet van rechts werd op sublieme wijze  vanaf de zestienmeterlijn ingekopt, onhoudbaar voor  keeper Pieter van der Meer. Jammer genoeg een eigendoelpunt.

Door een aantal tactische omzettingen werd het spel van het Burgemeesterselftal wat verzorgder en na onachtzaamheid in de verdediging van de Chinese ondernemers kon John Dirkx de 2 – 1 inschieten. De draken lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen onverstoord verder met hun combinatie spel, waardoor het met rust 4-1 stond.

In de tweede helft leek hetzelfde spelbeeld tevoorschijn te komen en in een mum van tijd stond het 6 – 1 voor de Chinezen. Een smadelijke nederlaag diende zich aan voor het NBE. Maar de leeuw rechte zijn rug en begon met een onmogelijk geachte inhaalrace. Het werd 6-2; 6 -3; 6 -4; 6-5 en……..maar de teller bleef steken op 6-5.

Ondanks het verlies een van de beste wedstrijden van het Nederlands Burgemeesterselftal. En de uitslag weegt niet op tegen het schitterende bedrag dat na afloop van de wedstrijd door de Chinese ondernemers aan de Lepra stichting werd gedoneerd. Want zoals een bekend Chinees spreekwoord uit de Chi-dynastie zegt:  De leeuw en de draak voetballen samen voor een goede zaak.

Sponsors