Zondag 30 maart 2014 NBE - Feyenoord

Op 30 maart heeft het NBE zijn traditionele wedstrijd tegen de Feyenoord Business Club gespeeld.
De opbrengst van die wedstrijd gaat, ook traditioneel naar het Sophia Kinderziekenhuis.
Even traditioneel wordt de wedstrijd gesponsord door BAM Utility, ditmaal met een bedrag van € 2.000,00. Het was dus weer niet voor niks dat beide partijen tegen elkaar streden, onder ideale condities van veld- en weersomstandigheden.

 

De wedstrijd begon met twee doelrijpe kansen in de eerste minuten, waarvan die voor FBC na een mooie vloeiende aanval over rechts meteen werd benut: 1-0
Het NBE moest een fikse aderlating ondergaan door het uitvallen van gastspeler Pieter Maas die met zijn groot loopvermogen de aansluiting tussen de linies verzorgt. Het NBE  moest daardoor het middenveld prijsgeven, en kon te weinig druk zetten om écht gevaarlijk te worden. In de 20e minuut kwam de stand op 2-0 met een mooie uitgespeelde kans.
Na de rust hield het NBE goed stand en kwam een enkele keer in kansrijke posities. 2 ongelukkige terugspeelballen kort na elkaar werden evenzo vele malen meteen afgestraft: 4-0

Het ongetwijfeld mooiste doelpunt van de hele dag in Rotterdam inclusief de wedstrijd in de Kuip kwam op naam van BAM-gastspeler Erik van Polanen, die bij het NBE meestreed. Een prachtige boogbal van de linkerkant, rand strafschopgebied: 4-1. Wat een beauty! Verdiende overwinning voor de Rotterdammers.

 De ontvangst in het Hospitality Center was, en ook dat is traditioneel, allerhartelijkst en goed verzorgd. Dank aan Feyenoord voor de gastvrijheid, BAM voor de sponsoring en FBC voor de plezierige wedstrijd.

Een mooie sportzondag!

Sponsors