Zondag 28 september 2014 NBE - Heerenveen

Burgemeesters elftal naar nipte zege tegen Heerenveen (Dames).

Johan Abma (Shirt-sponsor Promtex)  “ Zet alles op alles” om een wedstrijd voor het goede doel te regelen in Heerenveen. En zondag 28 september is hij er weer in geslaagd om een mooi affiche te maken. Heerenveen – PSV met als voorwedstrijd het dameselftal van Heerenveen tegen het elftal met de burgemeesters.

Op het mooie trainingscomplex van Heerenveen stonden de burgemeesters voor de zware taak om tegenstand tegen het dameselftal van Heerenveen te bieden, met in hun achterhoofd de gevoelige nederlaag van vorige jaar 4 -3. Coach Hubert Vos (Asten) had zijn spelers op de plaats gezet en duidelijk gemaakt dat hij niet twee keer naar Heerenveen kwam om te verliezen, dus zijn verwachtingen waren groot.

Jammer genoeg moest reserve keeper Jan Hut na twee minuten al het balletje uit het net vissen, nadat een van de NBE-spelers over een grassprietje was gestruikeld en daardoor zijn tegenstandster de mogelijkheid bood om alleen op de keeper af te laten gaan en te scoren. 1 – 0. Doelpuntenmaakster Kim Poepjes.

Voor het burgemeesterselftal het sein om een schepje er bovenop te doen en een paar minuten later was het Antoine Walraven (Mill) die de stand gelijk trok. 1 – 1. Na een forse overtreding van een van de dames op Najan Heijmans (gastspeler), wist dezelfde speler een aantal seconden later door een snel genomen vrije trap alleen door de verdediging van Heerenveen te slalommen en de keepster te verschalken. 1- 2 . Een paar minuten voor de rust scoorde John Dirkx (gastspeler) 1 – 3 en de dames van Heerenveen zorgde voor een 2 - 3 ruststand. (Carmen de Mare)

In de tweede helft begonnen de dames vol goede moed aan een offensief voor de gelijkmaker. Het veldspel was zeer verzorgd er werd goed gecombineerd, maar de verdediging van het burgemeesterselftal stond zeer goed gepositioneerd zodat er niet echt grote kansen werden gecreëerd. En werd het eens gevaarlijk dan was er natuurlijk  nog altijd de keeper van het NBE die de ballen tegen hield. De aanval van het NBE daar in tegen was gevaarlijker, maar de geboden kansen werden niet allemaal verzilverd. Uiteindelijk was het andermaal John Dirkx die de 2- 4 op het scorebord liet aantekenen. Uiteindelijk wist Roos voor de Heerenveen dames nog te scoren waardoor de  eindstand  3 - 4 werd. Een mooi resultaat voor het Nederlands Burgemeesters elftal en uiteindelijk ook voor de Leprastichting, want daar draait het uiteindelijk om. En ook nu werd er een mooi bedrag door Promotex gedoneerd voor de Leprastichting.

Sponsors