Zondag 28 januari 2018 NBE - PinkRoccade

Nederlands Burgemeesterselftal pakt weer punten op Kaalheide.

Het Nederlands Burgemeesterselftal heeft haar ongeslagen reeks op Kaalheide kunnen vasthouden tegen het goed georganiseerde elftal van Pink Roccade, einduitslag 3 -3.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Pink Roccade gaf  coach Hubert Vos van het NBE duidelijk aan hij het volste vertrouwen had dat het Burgemeesterselftal niet zou verliezen. Tijdens de eerste 10 minuten van de eerste helft leek het er niet op , want de tegenstander ging voortvarend van start en scoorde twee maal. Vanaf dat moment waren de spelers van Pink Roccade uitgeraasd, ze dachten waarschijnlijk dat ze de buit al binnen hadden. De spelers van het NBE dezen er een tandje boven op en via een mooie vrij trap van Jos Heijmans (Weert) was het John Dirkx die de 1- 2 intikte. Eventjes later was het weer raak en gelegenheidsmiddenvelder Geert Jeurninck zorgde met een prachtig afstandsschot voor de gelijkmaker. Het NBE verzuimde echter de geboden kansen te verzilveren, ruststand 2-2. Coach Hubert Vos (Asten) was te vrede met het vertoonde spel en was vol vertrouwen in een goede afloop en wisselde van keeper, waardoor het NBE een extra reservespeler ter beschikking zou hebben. Een gewaagd besluit, waar menig trainer de wenkbrauwen over zouden fronsen, en waar veel kritiek over zou komen als het gegeven niet goed zou uitpakken.

Aan het begin van de tweede helft het zelfde scenario als in de eerste helft een goed combinerend Pink Roccade die het de verdediging van het Nederlands Burgemeesterselftal moeilijk maakte en daarbij ook wist te scoren. 2 – 3.  Maar de conditie van de tegenstander liet het afweten en dat is nou net het sterke punt van de burgemeesters. Goede combinaties tot in de zestien meter van de tegenstander maar de afwerking liet te wensen over. Totdat Sofie van der Zanden de bal oppikte van uit het middenveld en een aantal tegenstanders achter zich liet en met een prachtige lob over de doelman de  3 – 3 scoorde. Minpuntje was dat aanvoerder Jos Heijmans tijdens een verdedigende actie tegen een tegenstander opliep en daarbij een stevige blessure opliep. Jos beterschap.

Na afloop,  zoals altijd een geweldige mooie ontvangst in het stadion van Roda JC , waar de CEO van Pink Rocade Michiel Uiting de check met het mooie bedrag van 1500 Euro overhandigde aan Femke Ruinaard van de Lepra Stichting. Want uiteindelijk is dat het goede doel van de wedstrijd en kan het gelijkspel er niet aan tippen wat de winst is voor de mensen die aan Lepra lijden.

Sponsors