Zondag 26 januari 2014 Elftal van de tweede kamer/Leprastichting- NBE 7-11

Burgemeesters geven de leden van de Tweede Kamer klop.

Het Nederland Burgemeesters Elftal heeft de Tweede Kamerleden laten zien hoe je een voetbalelftal op de been brengt uit alle windstreken van Nederland met als hoofddoel voetballen voor het goede doel: De Lepra stichting. Onder ideale weersomstandigheden hebben de spelers onder leiding van coach Hubert Vos de leden van de Tweede Kamer voetballes gegeven. De NBE-spelers lieten hun tegenstander alle hoeken van het veld zien en dit resulteerde in een mooie 11-7 overwinning.

In het begin was het nog wat aftasten van de tegenstander, maar daarna begonnen de combinaties te rollen en scoorden de burgemeesters het ene na het andere doelpunt. Ondanks het voortreffelijke keeperswerk van de Tweede Kamergoalie moest hij liefst vijf maal de bal uit het net halen. Hierbij waren onder prachtige doelpunten van Jos Heijmans (Weert) en Erik van Heijningen. Het was duidelijk te zien dat de Tweede Kamerleden meer tijd op het blauwe pluche doorbrengen dan voetballen op de groene grasmat. Want het waren de gastspelers in het elftal van de Tweede Kamer die er voor zorgden dat er nog enigszins tegenstand geboden werd. Rust 5 -1 .

De tweede helft begon zoals de eerste helft gestopt was. Een aanvallend NBE, dat de tegenstander onder druk zette en regelmatig een doelpuntje erin prikte.  Door wat omzettingen in het team nam de aanvalsdrift van het burgemeesters team af en kon de tegenstander een aantal maal scoren. John Dirkx, Pieter Vermaas en Jos Heijmans (Weert) zorgden voor de doelpunten van de tegenstander. Eindstand 11-7.

Na de warme douche zijn beide teams ontvangen in het grootste theater van Nederland  De GelreDome, waar de officiële handelingen werden verricht. De wedstrijd tussen de tweede Kamerleden en het NBE werd wederom gesponsord door Het Bouwfonds. De visie van het Bouwfonds is een balans te vinden tussen, milieu, ruimte en mens. Verantwoord ondernemen, door duurzaam te bouwen en de mens als uitgangspunt nemen en daar past de sponsoring voor het Leprafonds uitstekend bij.

Een mooie overwinning van het Burgemeesters Elftal en de uiteindelijke winnaar de Lepra stichting.

Sponsors