Zondag 24 februari NBE-SIM-groep

Nederlands Burgemeesterselftal leidt nipte nederlaag in Schiedam.

Het Nederlands Burgemeesters elftal heeft op zondag 24 februari 2019 zijn eerste wedstrijd in het nieuwe jaar op de prachtige accommodatie van VV Kethel- Spaland, nipt verloren van het elftal van de SIM-groep.

Op deze prachtige zondag werden de deelnemers op een fantastische wijze ontvangen door de voorzitter van VV Kethel-Spaland dhr. Pim Koning. Met veel enthousiasme liet de voorzitter de nieuwe accommodatie zien, waar verschillende sportverenigingen hun eigen complex hebben op het dak van de Ketheltunnel. Een mooi samenwerkingsverband tussen verschillende sprotverenigingen uit de omgeving.

Sponsor Frank de Goede liet voorafgaand aan de wedstrijd doorschemeren dat ook de SIM-groep verder gaat onder een samenwerkingsverband onder de naam conxillium. Ook hier worden de krachten gebundeld en worden de sterke punten van afzonderlijke bedrijven gebundeld tot een groot kenniscentrum.

De wedstrijd.

De wedstrijd begon voor de burgemeesters in mineur. Ondanks de goede tactische voorbereidingen van coach Hubert Vos met de voorzitter van het NBE, lag het balletje al na 50 seconden spelen in het net. En binnen 10 minuten stond het Nederlands Burgemeesterselftal op een 0 – 3 achterstand. De spelers van de SIM-groep dachten toen al dat het een zogenoemde “ walk-over ” zou worden. Zoals bij Feyenoord – Ajax een aantal weken geleden. Maar daar hadden ze zich dus danig op verkeken. De spelers van het burgemeesterselftal lieten vanaf dat moment zien dat ze niet voor spek-en-bonen naar Schiedam waren gekomen. Met een aantal goede combinaties lieten ze zien dat ze ook konden voetballen en met enig doorzettingsvermogen en een beetje fortuin werd de 0 – 3 achterstand weggepoetst naar 3 – 3. Nu waren het de spelers van de SIM-groep die op het gaspedaal drukten en hun beste speler, - in de wandelgangen sprak men over een ex-profvoetballer-  liet even zien waarom hij op het veld stond, met een prachtige slalom ronde hij zijn actie af in een mooi doelpunt. 3 – 4.  Ook nu weer lieten de spelers van het NBE zien dat ze het spelletje wel konden spelen. En een prachtige voorzet van burgemeester Heijmans werd door de jongste speler van het veld op een prachtige wijze met het hoofd verzilverd. 4 - 4 Daarna ging de conditie meespelen bij het team van de burgemeesters. Enige onoplettendheid van de verdediging zorgde voor de eindstand van 4 – 5 voor de SIM-groep.

 Een mooie wedstrijd  op een prachtige accommodatie op een zonnige dag, die werd afgesloten met een lekkere lunch en een prachtig mooie check voor de Lepra-stichting. En dat is eigenlijke doel voor het Burgemeesterselftal. Spelen voor het goede doel, want de uiteindelijke winnaar is de Lepra-stichting.

Doelpuntenmakers : Jan Hut (2x)

Sponsors