Zondag 22 januari 2017 NBE - FC Driessen

FC Driesen geeft Nederlands burgemeesterselftal een pak slaag.

Op het jeugdcomplex  de Herdgang van PSV leed het Nederlands burgemeesterselftal een gevoelige nederlaag tegen het voetbalteam van FC Driesen HRM. Uitslag: Burgemeesterselftal  1 -  FC Driessen 12.

Op een mooie koude morgen op het hoofdveld van sportcomplex De Herdgang in Eindhoven traden de spelers  van het Nederlands burgemeesterselftal aan tegen het gelegenheidselftal van Driessen HRM. Volgens teammanager Driessen bestond het team uit een aantal medewerkers die af en toe een balletje trappen, maar nog nooit in teamverband hadden samengespeeld. Dit laatste was niet te merken tijdens de wedstrijd, want FC Driessen leek een geoliede machine die niet te stoppen was.

Coach Hubert Vos had de sterkst mogelijke formatie op het veld gestuurd, met daarbij in het doel Gert Prick die de zieke Cor Lamers moest vervangen.  Na de aftrap werd het balletje goed rond gespeeld en kreeg het NBE zelfs zicht op de 16 meter van de tegenstander, maar veel verder kwamen zij in de eerste helft niet. De tegenstander was blijkbaar het heen en weer getik moe en de spelers van FC Driessen lieten even zien dat ze konden samenspelen en voetballen. Een flitsende aanval zorgde al aan het begin van de wedstrijd voor een prachtig doelpunt.  En daarna kwam aanval na aanval en de burgemeesters konden daar niets tegen inbrengen. Voor de doelman van het NBE was het helemaal geen pretje. Hij kon liefs zevenmaal de bal uit het doel vissen. Waarbij een fantastisch kopdoelpunt van een van zijn eigen verdedigers. Achteraf meldde deze verdediger dat zijn haar voor de ogen kwamen te zitten, waardoor hij ineens niets meer zag.

In de tweede helft kregen de burgemeesters wat beter grip op het gelegenheidsteam van Driessen HRM. De verdediging stond beter opgesteld en er kwamen zelfs aanvallend een aantal kansen, die jammer genoeg door de NME-spelers zelf of door de keeper van de tegenstander om zeep werden geholpen. Toch bleken de spelers van FC Driessen een maatje te groot voor het burgemeesters elftal. Het team was jonger, sneller, evenwichtiger en had scorend vermogen en dat laatste ontbrak uiteindelijk bij de burgemeesters. Eindstand 1 – 12.

Voor  Het Nederlands Burgemeesterselftal een bittere nederlaag, maar die was snel vergeten nadat teammanager  Jan Driessen een “ vette “ cheque overhandigde voor de Leprastichting  en dat is het goede doel waarvoor gespeeld wordt en dat is hartverwarmend.

Sponsors