Zondag 20 november 2016 NBE - Ziggo

Ziggoteam verslaat Burgemeesterselftal met ruime cijfers.

Het Nederlands burgemeesterselftal heeft afgelopen zondag een flink pak slaag gekregen van een veel jonger en frisser Ziggoteam. Maar de uitslag was wel een opsteker voor de sponsoring aan de Leprastichting.

De beide teams hadden afgesproken op het sportpark De Toekomst waar de Ajax-jeugd klaargestoomd wordt voor hun toekomst bij de senioren. Het regende, het waaide, echt weer om een lekker potje te voetballen. Door de komst van Sinterklaas had een aantal vaste spelers van het burgemeesterselftal af moeten zeggen, want de Sint en zijn gevolg verdienen het om met alle egard te worden ontvangen en dan hoort de burgemeester aanwezig te zijn. (Maar of dit de reden was van de grote nederlaag betwijfel ik.)

Interim coach Jos Heijmans, de burgemeester van Weert, had in overleg met de aanvoerder, de sterkste elf op het veld gezet en ook nog een aantal spelers op de bank gezet. Daar tegenover stonden de spelers van Ziggo, zonder algemeen directeur Baptiest Coopmans die zich, zoals later bleek, een uur vergist had.  De aftrap was net geweest en de bal lag in het netje van de burgemeesters. Slordig balverlies door een van de burgemeesters resulteerde in een venijnig afstandsschot van  een Ziggo speler. De bal kreeg door de wind een rare draai mee en de altijd zo zekere doelman Cor Lamers greep mis en het stond 1 – 0.

Het burgemeesterselftal had wel eens vaker achter gestaan, dit deerde hun motivatie niet, dus vol goede moed begonnen zij met de gedachten om deze achterstand zo snel mogelijk weg te poetsen. De tegenstander had daar geen zin in en bleef de spelers van het NBE op de tenen staan. Rustig combineren werd lastig gemaakt en de splijtende passes werden zonder moeite onschadelijk gemaakt. En als de Ziggospelers eenmaal de bal veroverd hadden dan werd er goed gecombineerd en moest de verdediging van de burgemeesters alle zeilen bijzetten om de tegenstander van scoren af te houden. Dit lukte af en toe niet en met rust stond het 3 -0.

De tweede helft werd beter, wat het weer betreft, de wind ging wat liggen en het was minder hard gaan regenen, ideaal weer om te voetballen. Qua voetbal kon het burgemeesterselftal geen potje breken. Dan moet ik toch weer een citaat naar voren halen van de overbekende voetballer J.C.: “ Als wij de bal hebben kunnen hunnie niet scoren. “ Die uitspraak gold dus voor het Ziggoteam, want ze prikten er nog twee in, dus een 5 – 0 achterstand voor het NBE. Voor de burgemeesters zat er niets anders op om te zorgen voor een eretreffer. Via een strakke aanval van links en een splijtende pass naar voren kwam een van de spelers van het NBE vrij voor de keeper te staan, maar werd net voor zijn uithaal pootje gelicht door een van de Ziggoverdedigers. Voor de scheidrechter een penalty zonder discussie. De aanvoerder van het burgemeesterselftal nam zijn verantwoordelijkheid, ging achter de bal staan en zorgde met een snoeihard schot in de kruising voor de 5 – 1 eindstand.

Na de douche en een lekkere lunch werd in het Ziggohome in de Ajax Arena door de algemeen directeur Baptiest Coopmans de cheque overhandigt aan de Leprastichting. Want daarom hadden beide elftallen uiteindelijk een wedstrijd gespeeld. Het bedrag werd ter plaatse van drieduizend euro verhoogd naar vijfduizendhonderd euro. Met zo’n bedrag kunnen heel veel mensen met Lepra worden opgespoord en behandeld. Want het blijft een ziekte die nog niet is uitgeroeid.

Sponsors