Zondag 18 september 2016 NBE - Indonesische Ambassade

Charity football match: Masyarakat Indonesia  vs  Walikota Belanda.

Een prachtig affiche voor een wedstrijd voor het goede doel. De medewerkers van de Indonesische Ambassade versus het Nederlands Burgemeesterselftal.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de Walikota Balanda hartelijk welkom geheten door de ambassadeur mister I Gusti Agung Wesaka Puja. In zijn toespraak sprak hij over de speciale band die er is tussen Nederlands en Indonesië en dat deze wedstrijd een bijdrage is om deze band te versterken. Verder gaf hij te kennen dat deze wedstrijd een bijzonder mooi tintje kreeg omdat de bijdrage voor de  Leprastichting voor Indonesië bestemd zou worden.

De heer Slob van de Leprastichting was zeer vereerd met het bedrag. Verder vertelde hij dat er op het moment een nieuwe techniek is ontwikkeld die er voor zorgt dat Lepra sneller kan worden ontdekt en daardoor de behandeling ook sneller kan starten.

Sportpark Houtrust in Scheveningen was volgelopen met supporters van de medewerkers van de Indonesische Ambassade, die hun team dolgraag zouden zien winnen tegen de Walikota Belanda.  Want de vorige wedstrijd was een klinkende overwinning voor de burgemeesters 6 – 0.

De mensen van SV Scheveningen hadden de grasmat van sportpark Houtrust goed geknipt en geschoren zodat de bal lekker kon rollen. Het Nederlands burgemeesterselftal was een tikkeltje gehavend , want coach Hubert Vos kon niet beschikken over een aantal sterspelers, maar er was een oud gediende (Jan Rijpstra) teruggekeerd. Het team van de Ambassademedewerkers werd aangevoerd door de ambassadeur zelf en bestond uit voornamelijk jonge spelers die technisch zeer vaardig waren.

De eerste helft ging gelijk op, het tempo lag hoog en er werden aan beide zijden kansen gecreëerd, die helaas ook om zeep werden geholpen doordat de speler het te mooi wilde doen of doordat er nog een keeper in het doel stond. Een doelpunt zat in de lucht en kon niet uitblijven. Een prachtige crosspass van de ambassadeur van rechts, over de laatste man van het NBE naar links bracht een van de Indonesische spelers in stelling en die bleef koel en ronde met een droog schot de 1 – 0 in de touwen. Keeper Cor Lamers kon daar niets tegen doen. Dat was echter tevens het sein voor de burgemeesters om er een schepje boven op te doen. Dit resulteerde weer tot een aantal kansen, maar het doel werd niet getroffen. Maar door een inschattingsfout van de keeper, een terugspeelbal werd door hem in de handen gepakt, kreeg het burgemeesterselftal een vrijetrap binnen de zestienmeter. Het muurtje stond zowat op de lijn. Het schot van Jos Heijmans was loeihard maar werd tegengehouden en in de chaos die toen ontstond was het Antoine Walraven die de 1-1 binnenschoot.

Na de rust begonnen de Walikota Belanda voortvarend, John Dirckx scoorde na een mooi pass van Peter Oskam de 1- 2 . Er kwamen nog meer kansen maar die werden jammer genoeg niet verzilverd.    En zoals het vaak in het voetbal gaat: “ Als jij niet scoort dan scoren hunnie! “  En zo was het ook en niet zo zuinig ook. Het werd 2 – 2,  drie – twee, 4 – 2 en vijf – twee.  De conditie van de burgemeesters liet na , de verdediging kon de gaten niet vullen en keeper Lamers kon alleen maar de balletjes uit het net halen. Op basis van de laatste 20 minuten een verdiende overwinning voor de spelers van de Indonesische ambassade. Het team heeft deze keer Walikota Belanda een voetbal pak slaag gegeven. Maar belangrijker nog , de Leprastichting heeft met deze wedstrijd een mooi bedrag gekregen om patiënten te genezen.

Met dank aan de organisatie van het Ambassadepersoneel, de mensen van SV Scheveningen en de spelers voor deze mooie sportieve middag. Masyarakat Indonesia 5  - Walikota Belanda 2.

Sponsors