Zondag 18 januari 2019 NBE- Pinkroccade

Nederlands burgermeesterselftal pakt overwinning bij start seizoen.

Het Nederlands burgemeesterselftal heeft, op het complex van amateurvereniging VV Sanderbout, (op een steenworp afstand van het Fortuna Sittardstadion) de eerste wedstrijd van het seizoen een mooie overwinning behaald op het elftal van hoofdsponsor Pink Roccade. Het elftal won in een zeer aantrekkelijk en sportief duel met 4 – 1.

Beide teams traden aan in hun sterkste opstelling. Coach Hubert Vos (Asten) kon deze keer kiezen uit een fitte groep burgemeesters, locoburgemeesters en gastspelers en hij zorgde ervoor dat de juiste personen op de juiste plaats stonden, zodat het NBE vol vertrouwen aan de wedstrijd begon. Vanaf de start van de wedstrijd werd er goed samengespeeld en de spelers lieten de bal het werk doen. Toch kreeg de tegenstander als eerste een aantal kansen, maar gastkeeper Ruud Wulms liet zien dat hij een meer dan goede vervanger was voor de gestopte Cor Lamers. Het spel golfde op en neer, en in de twintigste minuut schopte John Dirkx  de bal  in het net voor de 1- 0 voorsprong. Lang kon het elftal niet van de voorsprong genieten, want binnen twee minuten stond het gelijk. Een prachtige pass vanuit de verdediging kwam terecht bij de spits van Pink Roccade en die tikte de bal subliem achter de doelman van het NBE.

Deze gelijkmaker zorgde voor een extra impuls bij de spelers van het NBE. En voor rust zorgde Martijn van den Heuvel, Jon Hesselman en nogmaals John Dirkx voor de 4 – 1 ruststand. Tevens ook de eindstand. Voor het burgemeesterselftal was het weer eens fijn om een wedstrijd te winnen.

In het Fortunastadion zorgde Michiel Uijting - de Managing Director van de businessunit Ruimte en omgeving van Pink Roccade - voor een verrassing om de Lepra Stichting een geldbedrag te overhandigen in de vorm van een mooie check. Mevrouw Femke Ruinaard van de Leprastichting  gaf te kennen dat met dit bedrag 40 leprapatiënten kunnen worden opgespoord en behandeld.

Dus: zoals bij de meeste wedstrijden van het Nederlands burgemeesterselftal, maakt het niet uit wat de uitslag is van de voetbalwedstrijd maar moet Lepra de wereld uitgeschopt worden.

Sponsors