Zondag 14 mei 2017 NBE - Dames van Heerenveen

Nederlands Burgemeesterselftal speelt in neen nieuw tenue.

Op zondag 14 mei (Moederdag) werd het burgemeesterselftal getrakteerd door shirtsponsor Promotex op prachtige voetbalshirts. Johan Abma had alles op alles gezet om het logo van de Leprastichting te verwerken in de oranje leeuw en dat was meer dan gelukt.

Heerenveen is de laatste vier jaar het strijdtoneel tussen het damesteam van Heerenveen en het Nederlands burgemeesterselftal . De dames , vandaag, met selectiespeelsters en het aanstormend talent. het burgemeesterselftal met burgemeesters, voormalig burgemeesters en gastspelers. De missie was makkelijk, zoals interim coach Jos Heijmans (Weert) verwoordde: “Zolang mogelijk de nul houden en zelf scoren, dan winnen we.”

Doelstelling 1 werd 10 minuten volgehouden. Een prachtige aanval van de Heerenveendames vanaf de linkerkant werd op een meer dan prachtige manier afgerond. 1 – 0. Na wat omstellingen bij de burgemeesters begonnen de fouten zich op te stapelen en in “no time” (Engels voor: in geen tijd”) werd het 5 – 0 voor de Heerenveendames. Jammer genoeg was onze rots in de branding, keeper Cor Lamers (Schiedam) niet in staat om de ballen tegen te houden. Doordat hij in botsing kwam met een van de speelsters liep hij een hoofdblessure op waardoor hij de tweede helft aan zich voorbij moest laten gaan.

In de rust waren er enige technische en tactische omzettingen bij het NBE om alsnog doelstelling twee te halen. De verdediging stond goed, het middenveld was degelijk en de aanval kreeg meer ballen en de spelers kwamen zelfs vaker in de buurt van het doel. Keeper Pieter Vermeer liet zien dat hij een waardige vervanger was zorgde voor prachtige reddingen ( Nederlands voor “saves”). Maar ook hij kon niet verhinderen dat de dames van Heerenveen met messcherpe passes door de verdediging glipten en nog twee doelpunten scoorden. Eindstand 7 – 0.

Al met al een prachtige wedstrijd voor het publiek om te zien, sportief, aantrekkelijk ,  vol inzet en passie en prachtige doelpunten . Voor de burgemeesters een uitgelezen kans om deze wedstrijd nog eens te herhalen en er een echte “Cup” (beker) aan te koppelen. De Promotex-cup. De tussenstand is inmiddels Dames Heerenveen 3 – NBE 1.  En voor deze zondag,  Spieler des Tages (Duits voor, man of the match): De dames van Heerenveen.

Sponsors