Zondag 13 oktober 2013 SIMgroep – NBE 3-3

Zondag 13 oktober 2013 heeft het NBE de jaarlijkse wedstrijd gespeeld tegen een van haar sponsoren : de SIMgroep. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn de spelers van beide teams gastvrij ontvangen op de bedrijfslokatie van de SIMgroep. Daar vond een interessante bedrijfspresentatie plaats van de groep. De inleiding gaf een goed beeld van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van websitebeheer en de manier waarop de digitale dienstverlening kan worden uitgebouwd.

Daarnaast heeft de Sim groep zich verbonden tot het spelen van een wedstrijd per jaar tegen de gebruikelijke uitkoopsom van € 1.500; een bedrag dat direkt ten goede komt van de Leprastichting. Het elftal is verheugd over en erkentelijk voor deze geste.

Na deze uitgebreide ontvangst heeft het gezelschap zich verplaatst naar de trainingsaccomodatie van Sparta om daar onder barre weersomstandigheden de jaarlijkse wedstrijd te spelen. Nog nooit heeft het NBE onder slechtere weersomstandigheden gevoetbald. En desondanks: het spelplezier van beide partijen heeft er niet onder geleden. Het veld overdekt met plassen,waarin de bal smoorde,stelde hoge eisen aan de technische vaardigheden van de spelers.

SIM begon sterk: de eerste de beste aanval leverde meteen een doelpunt op. Een voorsprong die regelmatig werd uitgebouwd tot 3-0 bij de rust. Als het welhaast oneerbare voorstel van de scheidsrechter om na 10 minuten in de tweede helft de wedstrijd te staken, pertinent door het NBE was afgewezen was het daarbij gebleven.

Gaandeweg kreeg het NBE meergrip op de omstandigheden en zag kans zowaar een paar mooie combinaties op de mat te leggen, waaruit Eric van Heijningen handig kon scoren. Het tweede doelpunt van het NBE ontstond uit een corner, die enigszins verrassen geholpen door de wind over de verdediging van Sim heenviel en mooi strak door Antoine Walraven werd ingekopt: 2-3.

De gelijkmaker was een mooi afstandschot van opnieuw Eric. Eindstand 3-3. Een groot compliment aan de spelers van beide partijen, die er ondanks de omstandigheden een mooie pot van gemaakt hebben.

Tekenend voor de omstandigheden moge zijn dat de wedstrijd Sparta – Achilles door de KNVB werd afgelast.

De dag is genoeglijk afgesloten met een gezamenlijke lunch,waarbij ook de cheque van € 1.500 door  de SIMgroep is overhandigd.

Dank past allen die aan de voorbereiding van deze dag hebben meegewerkt, maar zeker Femke Haarmans van de Simgroep.

Sponsors