Zondag 12 maart 2017 NBE - SIM-groep

De spelers van het  Nederlands Burgemeesterselftal moesten na de wedstrijd ruiterlijk toegeven dat het deze keer niet aan de scheidsrechter lag, dat ze met ruime cijfers hadden verloren. De tegenstander was op alle fronten een klasse beter en dat werd uitgedrukt in een 6 – 2 overwinning  voor de SIM-groep of  een 6 – 2 verlies voor het NBE.

Het weer was goed, het kunstgrasveld van topklasser en algemeen Nederlands amateurkampioen Excelsior Maassluis lag er prachtig bij, niets stond in de weg voor een prachtige wedstrijd. Coach Hubert Vos (Asten) kon kiezen uit een brede selectie burgemeesters en een top segment uit gastspelers. De opstelling stond dan ook al vrij snel op papier en de verwachtingen waren hoog gespannen.

De eerste minuten van de wedstrijd verliepen al in mineur voor het NBE. De tegenstander begon de bal heen en weer te spelen en geen speler van het NBE kreeg het leer aan de voeten om er eens lekker onder te trappen. De tegenstander kwam door het tikkie-takkiespel  steeds dichter bij het doel van keeper Cor Lamers die als eerste speler van het NBE de bal mocht vasthouden en naar de aanvallers kon schoppen. De tegenstander bleef in de beginfase domineren en met een paar mooie en snelle passes resulteerde dit in doelpunt en eventjes later nog eens . 2 – 0 voor de SIM-groep.  Coach Hubert Vos greep na de  2 – 0 achterstand in het burgemeesterselftal werd op een aantal plaatsen omgezet. Het spel van het NBE werd wat aantrekkelijker en er werden zowaar wat kansen gecreëerd en om zeep geholpen. De tegenstander bleef goed combineren en verscheen vaak voor het doel van het NBE, maar doelman Lamers stond zijn mannetje en hield de tegendoelpunten in de eerste helft op 2. Een mooi counter leverde voor het NBE een prachtig doelpunt op, doelpuntenmaker  gastspeler: Thijs van der Pas . Ruststand 2 -1.

De NBE-coach gaf in de kleedkamer (zie foto) een bezielend betoog over een tactisch concept dat hij voor ogen had, waarbij de overwinning in zicht zou komen als het concept goed uitgevoerd zou worden.

Het concept leek de eerste 1 minuten van de tweede helft te werken. Aanval naar aanval op het doel van de tegenstander, maar de afronding liet te wensen over. Verder werd er goed verdedigd dus de gelijkmaker lag in de lucht. Maar zo als zo vaak in het voetbal, de 2- 2 zat in de lucht, maar de 3 – 1 werd gemaakt. Door een snelle uitval, gevolgd door een splijtende pass kon de verdediging van het NBE de druk van de tegenstander niet meer weerstaan en de bal lag achter Cor Lamers in het netje. Het sierde het burgemeesterselftal dat ze toch nog een doelpuntje wilde scoren, de kansen werden gecreëerd maar bij de afronding ging vaak iets mis. Voor de tegenstander was de aanvalsdrang van de burgemeesters het sein om snel te counteren en de verdediging in de luren te leggen. En zo kreeg de keeper nog eens 3 doelpunten achter zijn oren 6 – 1. Het tactische concept resulteerde toch nog in een mooi doelpunt van Olivier Vos, die na de wedstrijd als man of the match werd uitgeroepen door de NBE-spelers. Eindstand 6 – 2 .

Na de wedstrijd een mooie ontvangst in de kantine van Excelsior M. waar de gastheren voor een lekkere kop soep en een broodmaaltijd hadden gezorgd. Ondanks de desastreuze verliespartij stonden de mensen van het burgemeesterselftal in hun handen te wrijven, want hun verlies had er toch maar voor gezorgd dat de Leprastichting een check van 1500 Euro in ontvangst kon nemen van de directie van de SIM-groep. De check werd met dank in ontvangst genomen door scheidend directeur sponsorzaken Cor Slob, die nogmaals  te kennen gaf dat het bedrag een belangrijke bijdrage is, voor het vinden en behandelen van Leprapatiënten.  Een mooi gebaar van de SIM-groep voor de 50 jarige Leprastichting.

Sponsors