Zaterdag 9 december 2017 NBE - SIMgroep

Nederlands Burgemeesters Elftal verliest laatste wedstrijd 2017 van de Simgroep 6-2

 

Het NBE heeft zijn laatste wedstrijd van 2017 verloren van de Simgroep een van de trouwe en vaste sponsors van het NBE.

De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van Excelsior op kunstgras uiteraard.

Met een debutant op de reserve bank Emile Jaensch de burgervader van Oestgeest begon het NBE voortvarend aan de wedstrijd.

Met een mooie crosspass van Gerard Renkema (Nijkerk) vertrok aanvoerder Jos Heijmans (Weert) richting doel van de Simgroep.

Met een daverend schot verraste hij bijna de kieper maar de bal spatte op de lat. De terugkerende bal werd keurig ingekopt door Joost van Oostrum (Berkelland)

Een verdiende 0-1 voor het NBE. Een tegenslag voor het NBE direct na de 1-0 want Pieter Vermaas een gastspeler die het spel van het NBE in lijn brengt moest uitvallen met een hamstring blessure.

De Simgroep voerde de druk daarna flink op en ondanks fabelachtig kieperswerk van Cor Lamers (Schiedam) stond

het met de rust toch gewoon 3-1 voor de Simgroep.

In de rust sprak coach Hubert Vos (Asten) het NBE op een voortreffelijke manier toe, maar door het uitvallen van Pieter Vermaas was hij zijn lijn kwijt en zat er deze keer niet meer in.

Op aangeven van Jan Rijpstra (Noordwijk) vertrok Pieter Verhoeve (Oudewater) keer op keer aan de linkerkant maar aanvankelijk zonder resultaat.

De Simgroep liep verder uit naar 5-1 ondanks de vele meters die Hans van der Pas(Rhenen) maakte op het middenveld.

Gastspeler Jan Hut ging in de slotfase de combinatie aan met de andere gastspeler Pieter van der Meer wat resulteerde in een mooie pass op Pieter Verhoeve.

Deze bedacht zich geen moment en scoorde de 5-2. In de slotfase werd er nog een keer gescoord door de simgroep wat de eindstand op het bord bracht 6-2.

Tijdens deze wedstrijd viel de dochter van Pieter Verhoeve, Emmelyne zeer verdienstelijk in alhoewel de scheidsrechter dat niet helemaal begreep!

Ook de neef van Emile Jaensch, Diederick kwam binnen de lijnen en is een talent voor de toekomst. Nu nog burgemeester worden!

Sponsors