Zaterdag 30 augustus 2014 NBE - DESM

Gelijkspel Burgemeesterselftal bij seizoen ouverture

Zaterdag 30 augustus heeft het Nederland Burgemeesterselftal gevoetbald op de schitterende nieuwe accommodatie van DESM (Door Eendracht sterk Moesdijk). Mede in het kader van de festiviteiten rond 600 jaar Weert en het goede doel  was er de aanleiding voor het NBE om naar het noorden van het zuiden te reizen om een lekker potje te voetballen.

Het veteranen elftal van DESM was de tegenstander en die lieten in deze wedstrijd zien dat ze een potje konden voetballen. Binnen 10 minuten stond het dan ook 2-0 voor de thuisploeg. Coach Hubert Vos , zoals altijd de rust zelf naast de lijn, liet het Burgemeesterselftal iets compacter spelen en deze tactische ingreep resulteerde in een aantal mooie kansen, die jammer genoeg niet verzilverd werden. Doch niet getreurd,  het elftal begon de tegenstander danig onder druk te zetten en een doelpunt kon niet uitblijven.  Gastspeler Pieter Vermaas zorgde met een prachtige duikkopbal voor  de “Anschlusstreffer”  en eventjes later zorgde Antoine Walraven (Mill) voor de gelijkmaker. Rust 2-2.

In de tweede helft  was het andermaal het Burgemeesterselftal dat de wedstrijd dicteerde en  de kansen creëerde, maar dit resulteerde niet in doelpunten. De veteranen van DESM bleven gevaarlijk tot aan de 16 meter, waarna de verdediging en de interim keeper Jan Hut de aanvallen neutraliseerden. De weergoden zorgden ervoor dat beide elftallen in een paar minuten kletsnat werden, maar hun inzet en spelvreugde werd er niet minder om. En deze wedstrijd eindigde in een mooi gelijkspel (2-2).

Na afloop werd nogmaals door de directeur van de Leprastichting Jan van Berkel uitgelegd, hoe belangrijk het is om geld vrij te maken voor leprapatiënten. In tegenstelling tot de andere in het nieuws zijnde ziekten zoals:  ALS, is er voor de lepra wel een medicijn die de ziekte kan stoppen en kan er in principe voor 50,00 Euro een leprapatiënt gevonden en behandeld worden.

Sponsors