Zaterdag 3 december 2016 NBE-PinkRoccade

Nederlands Burgemeesters Elftal wint in Kerkrade.

Het NBE heeft zijn laatste wedstrijd van 2016 in Kerkrade met 4-2 gewonnen van het team van PinkRoccade. PinkRoccade LG is de trouwe hoofdsponsor van het NBE en al jaren partner van gemeenten in ICT. De wedstrijd stond in het teken van het aanstaande jubileum van de Leprastichting. Het goede doel van het NBE bestaat volgende jaar 50 jaar. Het NBE heeft zich ten doel gesteld om volgend jaar een mooi cadeau te geven in de vorm van een cheque van €50.000,- .

Dit geld wordt geïnvesteerd in een preventief lepraproject in Indonesië.

PinkRoccade LG weet wat maatschappelijk verantwoord ondernemen is en ondersteund het NBE met een cheque van €6.500,- voor deze wedstrijd.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en waren er kansen over en weer. Toch ging het team van PinkRoccade met een voorsprong van 2-0 de rust in.

Het NBE leek in de eerste helft veel op PSV, wel kansen creëren maar niet scoren. Al had Pieter Verhoeve burgemeester van Oudewater veel pech met een mooi diagonaal schot in de verre hoek, wat echter net naast krulde.

Ook de anders trefzekere Antoine Walraven de burgemeester van Mill en St. Hubert wist het net niet te vinden. Dankzij resoluut optreden van gastkeeper Bas Vos en een sterke laatste man Menno Vos bleef de schade beperkt tot een achterstand van 2-0.

Tijdens de thee hield coach Hubert Vos burgemeester van Asten, een stevig gesprek met het team en voerde enkele tactische veranderingen door. Hans vd Pas de burgemeester van Rhenen werd 15 meter naar voor gepositioneerd. John Dirkx gastspeler werd van linkerverdediger naar de spitspositie gebracht en een andere gastspeler Pieter Vermaas moest zijn schoenen opnieuw poetsen.

Deze tactische aanpassingen bleken een groot succes. Aanvoerder Jos Heijmans burgemeester van Weert kreeg meer grip op het middenveld en binnen vijf minuten was de achterstand omgebogen tot 2-2 door een mooi doelpunt van John Dirkx en van het geheime wapen wat ingezet was door het NBE Emmelyne Verhoeve.

Als nieuwe linksback kwam Jan Rijpstra de burgemeester van Noordwijk nooit in de problemen evenals zijn collega aan de rechterkant Victor Molkenboer de burgemeester van Woerden. Toen Gerard Renkema burgemeester van Nijkerk met een splijtende pass Joost van Oostrum burgemeester van Berkelland de diepte in stuurde was het pleit beslist met een mooie schuiver scoorde Van Oostrum de 3-2.

Met zijn verblindende schone rechterschoen schoof vervolgens Pieter Vermaas in de slotfase de 4-2 in het net. In de allerlaatste minuut kreeg PinkRoccade nog een penalty maar die werd prachtig uit de hoek geranseld door keeper Bas Vos.

Al met al een zeer sportieve en mooie wedstrijd.

Sponsors