Zaterdag 23 november 2013 Deloitte – NBE 3-6

Nederlands Burgemeesterselftal verliest van Deloitte

Het Nederlands Burgemeesterselftal heeft een pak slaag gekregen van de nieuwe wedstrijdsponsor Deloitte. In het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Deloitte als grote zakelijke dienstverlener een steentje bijgedragen aan de steun voor de Leprastichting. Om deze geweldige actie extra gewicht te geven is er in samenwerking met het NBE een wedstrijd geregeld op het trainingscomplex van PSV.

De wedstrijd begon met wat plaagstootjes aan beide zijden van het veld en lange tijd leek het een typische nul-nul wedstrijd te worden. Na 10 minuten spelen en enkele tactische wissels lieten de spelers  van Deloitte zien dat ze niet gekomen waren om het Burgemeesterselftal zomaar te laten winnen. De plaagstootjes aan het begin van de wedstrijd werden serieuzer en dit resulteerde al snel in een  0 – 1 voorsprong.  Het antwoord van de burgemeesters liet niet lang op zich wachten en via een meer dan terechte penalty werd de gelijkmaker gescoord. Dit was het sein voor Deloitte om er een schepje boven op te doen en voor rust werden ernog twee doelpunten gemaakt. Ruststand  1-3.

Na een peptalk van coach Hubert Vos (Asten) gingen de spelers van het MBE met volle inzet opzoek naar de anschlusstreffer.  Dit lukte jammer genoeg niet . Wel zorgde de spelers van Deloitte ervoor dat er nog een doelpuntje achter Cor Lamers geprikt werd, 1-4. Coach Vos had de laatste 10 minuten nog een jeugdige invaller en die zorgde bij zijn eerste balcontact voor een prachtig solo en een mooi doelpunt 2-4.  Hierna ging de conditie meespelen en het in het algemeen jongere elftal van Deloitte, scoorde nog een aantal maal. 2 – 6. In de blessure tijd kwam er nog een eretreffer voor de burgemeesters. Scheidsrechter Fons Jacobs (ex-Helmond) zag een overtreding in het zestien meter gebied en gaf een penalty die onberispelijk werd ingeschoten.. Eindstand 3 – 6.

Al met al een prachtige wedstrijd voor het talrijk toegestroomde publiek en voor de uiteindelijke winnaar het goede doel. Directeur Jan van Berkel was daarom ook trots dat wederom een mooi bedrag voor de Leprastichting was bijeen gevoetbald. In zijn speech gaf hij dan ook aan dat er voor dit prachtige bedrag 30 leprapatiënten konden worden gevonden en konden worden geholpen. Met dank aan Deloitte

Doelpuntenmakers voor:

Deloitte: Dennis Meeuwissen 2x ; Michiel Wijngaard2x ; Luuk de Vries en Baerte de Brey.

Het NBE. Joost van Oostrum; Jorn van den Berg; John Dirkx

Sponsors