Zaterdag 22 juni 2019 NBE - Nederlands Dovenelftal

Nederlands Burgemeesterselftal verliest duel tegen Nederlands Dovenelftal.

Een toevallige ontmoeting  in een winkel tussen burgemeester Pieter Verhoeve  (Oudewater) en een van de medewerkers, groeide uit in een voetbal wedstrijd tussen het NBE en het NDE, waarbij een zeer goed spelend Nederlands burgemeesterselftal de wedstrijd tegen het Nederlands dovenelftal met  1-6 verloor.

Het dovenelftal onder leiding van coach Raymond Lantinga moet  zonder de voetbalsteun van  KNVB proberen het hoofd boven water te houden. Spelers en coach willen zich  in 2021 kwalificeren voor de Deaflympics ( de olympische spelen voor doven) . De wil is er natuurlijk maar de financiële middelen zijn ontoereikend om met een representatief elftal present te zijn op de Daeflympics. Voor spelers en coach was de wedstrijd tegen het Nederlands burgemeesterselftal een uitgelaten kans om reclame te maken voor het dovensport  in het algemeen en sponsors te scoren voor de toekomst.

De wedstrijd.

De spelers van het Nederlands dovenelftal stonden als een goed geolied team op het veld. Ze wisten goed te combineren en door individuele acties de verdediging van het NBE te verschalken. De gemiddelde leeftijd van het NDE  ligt rond de 24 jaar en de gemiddelde leeftijd van het NBE ligt rond de 55 jaar. Dit laatste geeft aan dat qua conditie, snelheid en balcirculatie het NDE in het voordeel was. Dit verschil was tijdens de eerste twintig minuten van het de wedstrijd nog niet te zien. Het stond zelfs nog eventjes  1 – 1. Maar vooral de conditie ging in de tweede helft bij de burgemeesters meespelen.  De uiteindelijke uitslag werd dus  1 – 6 voor het dovenelftal.

Pieter Verhoeve.

Burgemeester Pieter Verhoeve gaf na de wedstrijd toe dat de opponent vandaag beter was. " De tegenstander speelde met groot enthousiasme en gedrevenheid. Aan het begin van de wedstrijd wisten de burgemeesters nog aardig mee te komen. Maar daarna kwamen we nauwelijks meer aan aanvallen toe, om dat hun verdediging als een blok stond."  Volgens de burgemeester van Oudewater  is er een nieuwe traditie ontstaan, waarbij de burgemeesters er voor gaan zorgen dat het Nederlands dovenelftal meer aandacht krijgt in de verschillende regio’s van het land.

Sponsors