Zaterdag 21 november 2015 NBE - Ziggo

Burgemeesters verliezen van Ziggo sportelftal.

Voor het NBE stond er een prachtige wedstrijd  te wachten tegen een nieuwe sponsor.  Niet alleen de shirtsponsor van Ajax Amsterdam , maar ook  voor het eerst sponsor van de Lepra stichting. En daarbij een wedstrijd op het trainingsveld van de profs van Ajax vlakbij het tweede mooiste stadion van Nederland de Amsterdam ArenA. Wat wil je als voetballer nog meer?

De Ziggo-medewerkers hadden alles uit de kast gehaald om de wedstrijd in een mooie entourage te spelen. Het veld was aangekleed met ballonnen  in de oranje kleuren van de sponsor en er was een  wedstrijd-speaker die het geheel op een mooie manier aan elkaar praatte.

Voor de burgemeesters was het na het eerste fluitsignaal  aanpoten. De tegenstander, gemiddeld een jaar of twintig jonger, gingen goed van start en lieten de verdediging van het NBE alle hoeken van het veld zien.  Sporadisch wisten de voorhoedespelers van het NBE een kansje te creëren, maar dit was niets vergeleken de kansen die de Ziggo-spelers kregen, maar bij de afronding zat er altijd een voet van een  NBE-verdediger voor of een fantastische redding van keeper Cor Lamers. De ruststand was dus tegen de verhoudingen in 0 – 0.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde speltype weer. Ziggo viel aan en NBE verdedigde en Cor Lammers hield de ballen tegen. Maar ook Cor kon  na tien minuten het doel niet leeghouden. Een onoverzichtelijke situatie in  het zestienmeter gebied resulteerde in een frommeldoelpunt. De ban voor Ziggo was gebroken en binnen een mum van tijd stond het 0 – 3. Het sierde het burgemeesterselftal dat ze tot het laatste eindsignaal bleven knokken om de achterstand niet groter te laten worden en zelfs voor een eren-treffer gingen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd in de Ziggo Sports Bar de uiteindelijke prijs overhandigd  door CEO Baptiest Coopmans aan aanvoerder Jos Heijmans van het Nederlands Burgemeesterselftal, een check ter waarde van 1500 euro, die ter plaatse werd verdubbeld tot 3000 euro, voor de Lepra-stichting.  Ziggo-sport is een extraatje voor het kijkpubliek. Maar het sportieve gebaar voor de Lepra stichting is er een om in te lijsten.  Met dank aan Ziggo voor deze sportieve middag en avond.

Sponsors