Zaterdag 17 maart 2018 TOS-Dreamteam Twente – NBE

De wedstrijd van het Nederlands Burgemeesterselftal tegen het TOS-Dreamteam kreeg door het overlijden van TOS-speler Gert-Jan Morsink een andere invulling. Gert-Jan stond bekend als animator van het TOS-Dreamteam en droeg de goede doelen, waaronder de Lepra-stichting, een warm hart toe. En wat eigenlijk zijn de laatste officiële wedstrijd voor het TOS-Dreamteam zou worden, kreeg een ander wending en werd een In Memoriamwedstrijd voor Gert-Jan.

Voor aanvang van  de wedstijd kreeg een van de dochters van Gert-Jan een gesigneerd shirt van het TOS-Dreamteam en werd er ter ere van Gert-Jan Morsink 1 minuut stilte gehouden. En ter nagedachtenis van hem had burgemeester Heijmans een trofee beschikbaar gesteld, waar in de toekomst om gevoetbald zou worden.

Het burgemeesterselftal werd zoals altijd op een geweldige manier ontvangen door oud Twentespeler Kick van der Vall. Dit keer waren we te gast op het trainingscomplex van FC.-Twente, dichtbij het Fannie Blankers-Koen stadion.  De omstandigheden op het trainingscomplex waren bar en boos. Het had net gesneeuwd, de vrieskou hing in de lucht en er was een stevige wind die het verblijf op het voetbalveld nog minder aangenaam maakte. Maar voor het goede doel, willen de burgemeesters altijd een potje voetballen.

Stevig ingepakt gingen de spelers aan de wedstrijd beginnen. Het burgemeesterselftal kreeg direct in de eerste minuut een opgelegde kans, maar de keeper van het TOS-Dreamteam liet zien dat hij niet voor niets in het doel stond. Dat was eigenlijk de enigste doelpoging die het NBE kreeg. Hierna was het TOS-dreamteam aan de beurt. De spelers konden elkaar blindelings vinden. Er werd met prachtige passes gestrooid en er werd veel gescoord. Uiteindelijk werd het 7 -0 voor het dreamteam.  Het NBE had helemaal niets in te brengen tijdens deze wedstrijd.

Na de wedstrijd werd het burgemeesterselftal ontvangen in het TOS-restaurant in de Grolsch Veste, waar de burgemeesters een sponsorbedrag ontvingen van WEB-help Nederland, het bedrijf van Gert-Jan Morsink. Natuurlijk werd dit sponsorbedrag direct doorgegeven naar de directeur van de Lepra-stichting Jan van Brakel. Die nogmaals liet weten dat er met iedere vijftig euro van het bedrag een Leprapatiënt  kan worden opgespoord en worden behandeld.

Sponsors