Zaterdag 15 december NBE- Business Zwolle

Wederopstanding Nederlands Burgemeesterselftal tegen Businessclub PEC Zwolle

Het Nederlands Burgemeesterselftal heeft zaterdag gevoetbald tegen de spelers van de Businessclub van PEC Zwolle en heeft na een achterstand van 3-0 bij de rust, de wedstrijd op zijn kop gezet en uiteindelijk een 5 – 5 gelijkspel eruit gesleept.

Na een geweldige ontvangst in het MAC3-stadion in Zwolle vertrokken de spelers naar de accommodatie van Be Quick ‘25 waar de wedstrijd op een mooi kunstgrasveld werd gespeeld. Keeper Cor Lamers (Schiedam) had zich voor de wedstrijd afgemeld, waardoor Britt Verhees (keepster van Meijel 1) als vervangster moest gaan optreden. De keuze van Britt was een gouden greep door de coach van het NBE en om in kerstsfeer te blijven, de Meijelvedette keepte te sterren van de hemel en was een meer dan goede vervangster van de vaste keeper van het burgemeesterselftal.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd lieten de spelers van de Businessclub zien dat ze goed konden voetballen en af en toe werd met een mooi steekpassje de verdediging van het NBE verschalkt, maar dan stond daar Britt die vaak op miraculeuze wijze en tot ontsteltenis van de tegenstander de bal uit de lucht plukte.

Aanvallend kwamen de spelers van het burgemeesterselftal in de eerste helft net iets tekort. De passes kwamen net niet aan en de verdediging van de Zwolle businessclub stond goed georganiseerd waardoor er geen doorkomen aan was. Ruststand 3 – 0 voor de Businessclub Zwolle.

In de tweede helft gingen een aantal spelbepalende spelers uit Zwolle van het veld, hierdoor was de organisatie weg en kwam er meer ruimte voor de aanval van het NBE met alle gevolgen van dien. Daarnaast kwam het geheime wapen uit Oudewater -Emmelyne Verhoeven dochter van Pieter Verhoeven- als twaalfde “man” in het veld en ook deze jonge dame maakte tijdens de wedstrijd het verschil.

In het begin van de tweede helft leek het of de tegenstander het overwicht makkelijk kon uitbreiden en na een prachtige combinatie, waar de verdediging van het NBE niets aan kon doen werd het 4 – 0. Toen werd het NBE-time. Het middenveld van het NBE liet  de bal lekker rondgaan en uit het niets rolde de bal via spits John Dirkx in het netje, 4 -1. Enkele minuten later precies hetzelfde, een mooie individuele actie van Jan Hut (gastspeler) eindigde in een prachtige voorzet en weer was het John die de bal achter de keeper in het doel schopte, 4 - 2. Geen vuiltje aan de lucht voor de tegenstander kun je zeggen een voorsprong van twee doelpunten mag  je niet uit handen geven. Maar nou wil ik ook zeggen dat de tegenstander niet meer zo geconcentreerd aan het voetballen was, dan in de eerste helft. Plus om eventjes in herhaling te vallen, het burgemeesterselftal had Britt Verhees in het doel staan en zij zorgde ervoor dat de tegenstander het meer dan moeilijk had om te scoren. 5 – 2 met nog tienminuten op de klok. Weer een prachtige aanval van het NBE werd op sublieme wijze afgesloten door debutant Dirk Heijkoop, die bij zijn debuut de stand op 5 -3 bracht. Dan een minuut later een prachtige pass van de kerstster van Oudewater Emmelyne V. op John D. die zijn derde doelpunt op het scorebord liet aantekenen 5-4.  Dan het onmogelijke, toch mogelijk gemaakt door Jan Hut in de laatste minuut, een onoverzichtelijk geharrewar in het strafschop gebied met de eindtand op de schoen, 5 -5. Dat bleek ook de einstand een heerlijk avondje voetbal, onder leiding van scheidsrechter Gerd Prick.  Man of the match ...eh… Women of the match Britt Verhees.

Na de wedstrijd een warme douche en nog een hartverwarmender onthaal bij het stadion van PEC Zwolle. Waar allereerst de plichtplegingen werden gedaan en zoals altijd een prachtig bedrag symbolisch werd overhandigd aan de voorzitter van het Nederlands Burgemeesterselftal, die dit weer rechtstreeks doorgaf aan iemand van de Leprastichting. Want uiteindelijk gaat het om het goede doel. Geld bij elkaar voetballen voor de Leprastichting om Lepra de wereld uit te schoppen.

Spelers NBE: Henk Heijman; Jos Heijmans; Britt Verhees: Hans van der Laan; Martijn Dadema; Gerard Renkema; Peter van der Meer; Huub van der Meer jr.; Jan Hut; John Dirkx; Pieter Verhoeven; Emmelyne Verhoeven; Hans van der Pas.

Verslag L.W.

Sponsors