Zaterdag 04 april 2015 NBE -Tweede Kamer

Burgemeesterselftal verliest met ruime cijfers tegen “ Tweede Kamer ”.

Zonder coach Hubert Vos trad het Nederlands Burgemeesterselftal op het sportpark van VV Arnhemia aan tegen het team van afgevaardigden van de “ Tweede Kamer “. De gemiddelde leeftijd van het Burgemeesterselftal lag ongeveer 25 jaar hoger dan de tegenstander. Dit was dan ook te merken in het uithoudingsvermogen, de snelheid en de score.  Vijf doelpunten tegen. Beter dan tegen  Feyenoord maar zulke uitslagen zijn de burgemeesters niet gewend.

De eerste minuten van de wedstrijd was duidelijk aftasten, beide ploegen konden de bal rustig heen en weer tikken en de posities werden vastgesteld. De “ Tweede Kamerleden “, kregen steeds meer balbezit, voerden het tempo op en met een paar vlijmscherpe aanvallen stond het na 20 minuten al  0 -3. Het had al meer kunnen zijn, waren het niet dat keeper Pieter van der Meer een aantal prachtige aanvallen van de tegenstander door zijn katachtige bewegingen en daardoor reddingen om zeep hielp. Zijn onnavolgbare schreeuw zorgde voor rust in de verdediging en voor grote onrust bij de aanvallers uit de “Tweede Kamer”, waardoor hij de bijnaam: ”Screaming Kitchen Maiden “ kreeg. Jammer genoeg was het een vuurpijl van een tegenstander die makkelijk te vangen was, maar totaal werd onderschat door onze SKM , zodat de tegenstander een intikkertje kreeg voor de 0 – 4.

In de tweede helft stond het Burgemeesterselftal beter gepositioneerd en creëerde wat meer kansen, maar eigenlijk ook niet. Want tot de zestien meter ging de aanval strak, maar de beslissende pass en de afronding  was net niet goed genoeg. De “ Tweede Kamer ” scoorde nog een maal waardoor de eindstand 0 -5 werd in het nadeel van het Burgemeesterselftal.

Na afloop werd in de mooie accommodatie van voetbal vereniging Arnhemia door de sponsor van de wedstrijd Bouwfonds Property Development het bedrag van 1500 Euro geschonken aan Jan van Berkel van de Lepra stichting. Het bedrag gaat rechtstreeks naar de “Eshter stichting” in Suriname. Deze stichting verzorgt en ondersteunt leprapatiënten waarbij de lepra pas in een ver gevorderd stadium is ontdekt waardoor er al verminkingen zijn ontstaan.

Sponsors