Zaterdag 03 oktober 2015  NBE - Gemeente Noordenveld Afscheid dhr van der Laan

In het kader van het afscheid van Hans van der Laan als burgemeester van de gemeente Noordenveld, verzamelden de spelers van het Nederlands Burgemeesterselftal zich op het sportpark van VV Roden om aldaar de “ afscheidswedstrijd” te spelen tegen het team van gemeenteambtenaren van de gemeente Noordenveld. Ook de gemeente Noorderveld had voor een mooi bedrag aan sponsorgeld opgehaald voor de Leprastichting. Dus voor het burgemeesters elftal, twee goede doelen in een klap.

Burgemeester Hans van der Laan is mede-initiatiefnemer voor het oprichten van het Nederlands Burgemeesterselftal en heeft daardoor er voor gezorgd, dat het elftal, al meer dan 500.000 euro aan sponsorgeld voor de Leprastichting bij elkaar heeft gevoetbald.

Na een hartelijke ontvangst door de leden van VV Roden zochten de spelers het kleedlokaal op om zich klaar te maken voor de wedstrijd. Zoals gebruikelijk voor de wedstrijd een fotoschoot van het elftal en van beide elftallen bij elkaar en dan de wedstrijd. Voor het eerste fluitsignaal was er één minuut stilte, voor het overlijden van een van de actieve bestuursleden van vv Roden en van een ex-speler van het Burgemeesterselftal.

Het team van de gemeente Noordenveld ging voortvarend van start en via tikkie-takka voetbal werd de verdediging onder leiding van Hans van der Laan zoek gespeeld en stonden de burgemeesters in een paar minuten tijd met 2 -0 achter. De coach van het gemeente-elftal nam een wijs besluit en wisselde daarna direct vier van zijn sterspelers, alle vier spelers van het eerste van VV Roden dat uitkomt in de Hoofdklasse. Geen wonder dat het zo snel 2 – 0 werd. Maar ook coach Hubert Vos zorgde voor een aantal tactische omzettingen waardoor  het Burgemeesterselftal beter was afgestemd op de aanvalsdrift van de tegenstander . Vanaf dat moment was het evenwicht hersteld en konden de burgemeesters iets aan de achterstand doen. Achtereenvolgens John Dirkx, Pieter Vermaas, nogmaals John Dirkx en Jan Hut zorgden voor vier fraaie treffers voor het Burgemeesterselftal. Vooral de mooie lob van Jan Hut over de keeper van de gemeenteambtenaren was een juweeltje of te wel “ Bergkampiaans “ zoals ze tegenwoordig op de televisie plachten te zeggen. Enkele minuten voor rust kreeg Hans van der Laan een publiekswissel, want in de tweede helft zou hij nog eenmaal de gemeente Noorderveld aanvoeren. Rust 4 -4.

De tweede helft stond bol van kansen voor beide teams, de ene na de andere kans werd om zeep geholpen, door het fraai, mooier en nog fraaier te willen doen en als laatste stond er nog altijd de keeper die een voet, een hand of een knie tegen de bal kreeg waardoor er niet gescoord werd.  Vooral keeper Cor Lamers ( teruggekeerd van een blessure) hield het elftal van de burgemeesters op  vaak miraculeuze wijze op de been. Ondertussen had de coach van de gemeenteambtenaren van de gemeente Noordenveld alle spelers van het eerste elftal van vv Roden in het veld gebracht om de overwinning te forceren. Want verliezen van de burgemeesters dat kon volgens zijn filosofie niet. Vlak voor tijd kon zelfs de keeper van het NBE de aanvalsdrift van de tegenstander niet tegenhouden en werd er de 5 – 4 gescoord. Nog vlakker voor tijd werd Hans van der Laan gewisseld en was het afscheid van de gemeente Noordenveld definitief. Het einde van een mooie burgemeesterscarrière en het begin van een welverdiende rustperiode.

Conclusie: Een sportieve wedstrijd met als grootste winnaar de Leprastichting.

Sponsors