Woensdag 29 maart Verjaardag Leprastichting

Jubileumwedstrijd 50 jaar Lepra

It’s a family tradition to play in a foothball team, met deze klanken van de NIts werden het Nederlands burgemeesterselftal en het combinatieteam van de Leprastichting en sponsors ontvangen op het sportcomplex van JOS in Watergraafsmeer. Want het is voor het NBE een traditie om voor de Leprastichting te spelen en als iemand 50 wordt, hoort daar een gepast cadeautje bij.

Het team van de Leprastichting werd aangevuld door spelers van speciale sponsoren van het Nederlands burgemeestersteam nl. de SIM-groep, PinkRoccade en Promotex en die combinatie wilde alles op alles zetten om te winnen van het NBE.

Coach Hubert Vos had voor de eerste helft een evenwichtig team op de kunstmat gezet, dat aanvallend en verdedigend zijn mannetje stond. Er werd goed gecombineerd en kansen gecreëerd en de verdedigen stond als een blok zodat de tegenstander geen kans kreeg. En de spaarzame plaagstootjes werden vaak vakkundig om zeep geholpen door keeper Cor Lamers.

Door goed storen op de helft van de tegenstander kreeg Jan Hut de bal, omspeelde een speler, zag dat de doelman ver voor zijn doel stond en met een schitterende boogbal over de keeper, belandde de bal in het netje van het combinatieteam. De tegenstander gaf een tandje inzet extra erbij en met een mooie combinatie werd er vlak voor rust 1 – 1 gescoord.

In de tweede helft waren er enkele wisselingen bij het team van het Nederlands burgemeesterselftal. Ook de tegenstander had een aantal omzettingen en wissels doorgevoerd en dit was aanvallend te merken. Binnen een mum van tijd stond het Nederlands burgemeesterselftal achter met 1 – 3.  Aanvallend deed het NBE goed zijn best, maar de afwerking was verre van goed. De kansen werden wel gecreëerd maar de beslissende duw in het net van de tegenstander bleef uit. Het combinatieteam van het Leprafonds bleef scoren en liep uit tot liefst 1 – 5. Een afgang voor het NBE-team.  Vlak voor tijd scoorde John Dirkx nog de eretreffer van de tweede helft. Eindstand 2 – 5.

Na de wedstrijd was er een officiële bijeenkomst in het Tropenmuseum, waar het allemaal 50 jaar daarvoor voor de Leprastichting begon. En zoals het gaat als iemand jarig is worden er cadeautjes gegeven. Het Nederlands burgemeestersteam en de sponsors hadden een bedrag van 50.000 Euro bij elkaar gelegd als verjaardagscadeau voor de Leprastichting. It’s a family tradition to play for the Leprafoundation.

Sponsors