Oproep op wethouders!

Beste wethouders (locoburgemeesters),

Via jullie nieuwskanaal wil ik graag een oproep doen, gericht aan sportieve wethouders voor het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE). www.burgemeesterselftal.nl.

 

Het NBE is opgericht in 1988 en speelt al meer dan 30 jaar voor de Nederlandse Leprastichting. In al deze jaren is al ruim €600.000,- bijeen gespeeld. Met dat geld kan de Leprastichting belangrijk onderzoek doen, maar ook leprapatiënten opsporen en genezen. Het NBE speelt ongeveer 8 á 10 keer per jaar door het gehele land, zowel bij betaalde voetbalorganisaties als bij amateurverenigingen.

De afgelopen jaren zijn er echter steeds minder gemeenten en dus ook steeds minder burgemeesters. Dat is voor het NBE een steeds groter probleem want we willen natuurlijk wel met een enigszins representatief elftal voor de dag komen.

Om toch sportief te kunnen blijven spelen en de Leprastichting te blijven steunen willen we het NBE graag versterken. Voor het nieuwe seizoen 2019-2020 zoeken we een 10 á 20tal jonge wethouders die het NBE sportief kunnen verstreken en ook maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn.

Ben jij die sportieve locoburgemeester die graag een balletje wil trappen en het NBE wil helpen? Ben jij nog actief op het voetbalveld en wil je je hobby koppelen aan een maatschappelijk mooi doel? Meld je dan aan bij josheijmans@weert.nl. Deze oproep geldt niet alleen voor de heren, ook dames mogen zich aanmelden want we spelen ook regelmatig met en tegen dames.

Met vriendelijke groet,

Jos Heijmans

Burgemeester Weert

 

Sponsors