NBE – PinkRoccade LG 3–3

Op zondag 10 maart heeft het Nederlands Burgemeesterselftal er weer voor gezorgd dat de kas van het Leprafonds aangevuld werd met een mooi bedrag. ’s Morgens in alle vroegte stonden de burgemeesters uit het land, aangevuld met een paar gastspelers op het trainingscomplex “Kaalheide” in Kerkrade om de wedstrijd tegen sponsor PinkRoccade LG te spelen. Voor ieder doelpunt werd er door de sponsor een mooi bedrag gedoneerd voor het Leprafonds.

De spelers van PinkRoccade LG gingen fanatiek van start en overrompelde de verdediging van het Nederlands Burgemeesters Elftal en binnen 25 minuten stond het 3 – 0. De doelman van het NBE vond het jammer maar hij gaf met het woordje ‘kassa’ en een knipoog aan, dat ieder doelpunt in het voordeel was van het Leprafonds. Een paar tactische omzettingen zorgde voor wat meer rust in de defensie en zo konden de spelers van het NBE aan de inhaalrace beginnen.

‘Dre und Angelpunkt’ Pieter Vermaas strooide met prachtige passes maar deze werden niet verzilverd door de aanval. Na een tactische bespreking in de rust, ging het team onder aanvoering van Burgemeester Heijmans (Weert) volop de aanval en dat resulteerde binnen vijf minuten in een prachtig uitgespeelde ‘frommelgoal’ voor de burgemeesters, doelpuntenmaker Joost van Oostrum (Rhenen). De tegenstander loerde op de counter en kreeg kans op kans, maar op de een of andere manier wilde de bal er niet in of werd het doelpunt afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter. En zoals de voetbalwet voorschrijft, maak je zelf geen doelpunten dan doet de tegenstander het en dat gebeurde ook!

Gastspeler John Dirkx zorgde ervoor dat de kassa twee keer rinkelde, waardoor de stand gelijk werd. Hierna waren er nog volop kleine kansjes voor beide teams, maar geen van beiden scoorden. Eindstand  3–3. Voor de spelers een prachtige uitslag om terug te kijken en voor de directeur van de Leprastichting,  Jan van Berkel, een prachtig bedrag om op de rekening te krijgen. Door de hoofdsponsor van het NBE  PinkRoccade LG werd weer eens aangetoond dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen niet alleen met woorden, maar ook in daden moet worden omgezet.

Na de wedstrijd werd er nog gezellig nagepraat bij een smakelijke lunch in het Parkstad stadion, waarbij al voorbeschouwd werd op de wedstrijd van Roda JC tegen Feyenoord. Uiteindelijk een bewogen wedstrijd waarbij Feyenoord terecht een  0 – 1 winst behaalde en daarmee een belangrijke stap zet naar het landskampioenschap.

Sponsors