NBE - Malta oktober 2017

Het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE) verliest nipt op Malta.

Het NBE heeft tijdens zijn reis naar Malta met 4-3 verloren van een plaatselijk elftal van bestuurders aangevuld met spelers van Fc Malta. Na een ontvangst door de Maltezer stichting die ook veel werk doet ter bestrijding van Lepra werd een bezoek gebracht aan de Nederlandse Ambassade waar de Nederlandse ambassadeur dhr. Nijssen het NBE hartelijk ontving.

In de middag werd de de warming-up overgeslagen vanwege de hitte. Het NBE had als gastspeler de ambassadeur die als linksback zijn mannetje stond. Het NBE nam de leiding na ongeveer 10 minuten door een mooie goal van Jan Hut op slim aangeven van Hans van der Pas. De voorsprong was echter van korte duur immers met een felle uitval maakte Malta 1-1. De toon was gezet en het NBE en de scheidsrechter waren behoorlijk onder de indruk van de Zuid Europese speelstijl en theater. De ene stervende zwaan na de andere werd ten tonele gevoerd met als absoluut hoogtepunt de uitvoering van de aanvoerder van Malta die ter aarde stortte en als dood bleef liggen. Gelukkig was het showelement groter dan de realiteit en vlak voor rust scoorde gastspeler Frank de Goede waarschijnlijk zijn mooiste doelpunt uit zijn sportieve carrière. Met een fantastische lob verschalkte hij de Maltezer kieper.

Rust 1-2.

De wissel van coach Vos pakte deze keer niet helemaal goed uit. Ward Luys werd ingebracht en ging als de brandweer. Na een mooie actie werd de bal met de hand door een Maltezer verdediger uit het doel geslagen. Penalty !!

Voorzittert Jos Heijmans liep resoluut naar de stip maar bedacht zich op het laatste moment en gaf de bal aan Ward Luys. De kieper kon de bal stoppen maar de rebound werd keurig door Frank de Goede in het net gekegeld. Heel Malta schreeuwde buitenspel hetgeen echter onmogelijk was want de bal kwam van de kieper en Frank was achter de speler gebleven.

De scheids die aanvankelijk een doelpunt toekende ging in beraad met zijn grensrechter die naast het doel op de achterlijn stond. Het felle en over het hele eiland klinkende protest had succes het doelpunt werd alsnog afgekeurd.

De storm ging liggen tot de volgende aanval van Malta. Op de rand van het 16 meter gebied liep de slimste acteur vol tegen Jos Heijmans aan en stortte ter aarde. Heel Malta en nu ook het geheel Middellandse Zee gebied brulde om een penalty. Matchfixing bestaat want de pingel werd gegeven en de stand was 2-2 ipv 1-3!

Aangeslagen liep het NBE nu achter de feite aan en Malta liep uit naar 4-2 Voor de statistieken maakte John Dirkx nog 4-3 maar de wedstrijd was gespeeld.

Na afloop werd er onder gezag van de ambassadeur een goed glas gedronken en dat wonnen we dan weer wel!

De Leprastichting was weer blij en uiteindelijk overwinnaar.

Sponsors