Monsterzege van het Nederlands Burgemeesterselftal

Zondag 21 april heeft het Burgemeesterselftal tegen een selectie van de Tweede Kamer gevoetbald. Selectie ware zeer letterlijk te nemen: in het team, dat op de been gebracht werd waren 2 Kamerleden opgenomen en één voormalig Kamerlid. De overige spelers waren journalist of medewerker.

Om tot een accept abele wedstrijd te kunnen komen werden nog enige (gast)spelers van het NBE geleend. Dat alles heeft niets afgedaan aan het spelplezier en de sportieve sfeer van de wedstrijd.  Besloten werd met teams van 8 tegen 8 te spelen en de buitenspelregel niet toe te passen. Deze noviteit en het afwezig zijn van achterlijnbelijning stelde hoge eisen aan de arbitrage.

De wedstrijd kende een spannend begin: in de 1e minuut kwam de Kamer op een 1-0 voorsprong, maar al heel snel daarna kon Eric van Heijningen de gelijkmaker scoren. Eric, die een glanzende vorm toonde en nog een aantal doelpunten scoorde. Een tijdlang ging de wedstrijd gelijk op .Tot de 21 e minuut werd een stand bereikt van 2-2. Daarna werd het duidelijke overwicht van het NBE ook in doelpunten uitgedrukt. De einduitslag was 12-5. De goalgetters waren ,  Eric van Heijningen, John Dirx en Pieter Maas.

De echte winnaar was de Leprastichting ,die een cheque overhandigd kreeg van E1500,- door de sponsor van de wedstrijd Bouwfonds.
Na de wedstrijd waren wij te gast van Bouwcentrum in de Galgenwaard.

Hartelijke dank voor een genoeglijke sportdag aan Bouwcentrum is op zijn plaats.

Sponsors