Keeper Pieter van der Meer redt Burgemeesters elftal van een nederlaag

Op zondag 24 februari voetbalde het Nederlands Burgemeesters elftal haar traditionele wedstrijd op het jeugdcomplex de Toekomst van topclub Ajax Amsterdam. De tegenstander was hoofdsponsor van het Burgemeesters Elftal, BMC advies en management.

BMC is marktleider in de publieke sector betreffende advisering, ondersteuning en innovatie. De werknemers zijn doorgaans zelf afkomstig uit overheidsorganisaties, onderwijs of zorginstellingen en hebben hart voor de publieke sector.

De wedstrijd werd gespeeld op het overdekte kunstgrasveld van de Toekomst. Ondanks de snijdende kou buiten, was het binnen in de hal aangenaam vertoeven en het kunstgrasveld lag erbij als een pas geschoren biljartlaken. Het burgemeesterselftal knalde goed uit de startblokken en binnen 5 minuten stond het team van Jan Leegwater voor met 0–2. Dit mede door een aantal verdedigingsfouten van de tegenstander, die door de NBE-aanval genadeloos werden afgestraft.

De BMC-aanvallers kregen een aantal niet te missen kansen maar interim-keeper Pieter van de Meer stond op zijn plaats en pareerde iedere poging op doel. Net voor het einde van de eerste helft werd hij verschalkt door een mooie aanval van de tegenstander, ruststand 1-4.

Na rust ging de tegenstander op jacht naar de ‘Anschlusstreffer’. Dit offensief resulteerde niet in echte uitgespeelde kansen door de BMC-aanval. De laatste beslissende pass kwam net niet aan en als die wel aankwam, dan stond keeper Pieter van der Meer een doelpunt in de weg. Door deze golf van aanvallen werd de verdediging verwaarloosd en hier kon de aanval van de burgemeesters van profiteren. De voorsprong werd uitgebouwd door een aantal messcherp uitgevoerde counters. Uiteindelijk werd het 3-8 voor het Burgemeesterselftal.

Tijdens de lunch in de kantine van de Toekomst werd door BMC directeur Jaap Liebregt aan burgemeester Jos Heijmans de wisselbeker overhandigd met de opmerking dat die de volgende wedstrijd in zijn prijzenkast  zou terugkomen.  Natuurlijk werd er door burgemeester Heijmans op gewezen, dat deze wedstrijd mede te danken is  aan de maatschappelijke betrokkenheid van BMC en dat het bedrijf het aangename weet te combineren met het steunen van een goed doel en dat is de Nederlandse Leprastichting.

Sponsors