Jubileumtoernooi Nederlands Burgemeesterselftal

Op 9 juni 2013 heeft het Nederlands Burgemeesterselftal haar vijfentwintigste verjaardag gevierd met een voetbaltoernooi in het mooiste stadion van Nederland, de Kuip in Rotterdam. Voor deelname aan het toernooi waren verscheidene hoofdsponsorteams uitgenodigd en natuurlijk een team van de Lepra stichting. Het burgemeesterselftal werd vertegenwoordigd door twee teams.

De opzet van het toernooi was simpel maar doeltreffend. De acht aanwezige teams werden verdeeld in twee poules van vier, die op een half voetbalveld een onderlinge competitie aangingen. De winnaars van poulewedstrijden moesten uiteindelijk strijden om titel met de daarbij behorende NBE-beker.

Na een hartelijke ontvangst in het Maasgebouw met koffie en gebak werden door de voorzitter van het Nederlands Burgemeesterselftal de teams aan elkaar voorgesteld en de poule-indeling bekend gemaakt. Ook nu was het gelukt om oud eredivisie scheidsrechter Frans Derkx te strikken om een aantal wedstrijden te leiden.  Na de poulewedstrijden stonden de teams van de SIM-groep en BMC tegenover elkaar in de finale. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2 -1 voor het team van BMC.
Voor de derde en vierde plaats speelden de teams van burgemeesters tegen elkaar. De conditie van de spelers van team A bleek veel beter en in de tweede helft maakte dat het verschil, waardoor burgemeestersteam A de derde plaats in het eigen toernooi behaalde.

Bij terugkeer in het Maasgebouw werden er een aantal belangrijke officiële handelingen verricht.

  1. Alle teams kregen een beker als aandenken voor dit mooie jubileumtoernooi.
  2. Er werd symbolisch een allround check  van 500.000 Euro aan de Leprastichting overhandigd om aan te geven dat het Nederlands Burgemeesterselftal al 25 jaar voor hetzelfde goede doel  hun wedstrijden speelt. De reis naar Indonesië heeft daarbij laten zien dat de keuze om voor de Leprastichting te spelen een hele goede zet was.
  3. Jan Leegwater en zijn vrouw werden in de bloemetjes gezet omdat zij al 25 jaar zich inzetten voor het Nederlands Burgemeesterselftal. Jan werd daarbij benoemd tot erelid van het Nederlands Burgemeesterselftal.
  4. Hans van der Laan werd, als oprichter, ook tot erelid van het Nederlands Burgemeesterselftal benoemd. Met de daarbij behorende oorkonde en medaille.
  5. De deelnemer en gasten kregen na afloop het Jubileumboek  “De burgemeesters schieten Lepra de wereld uit” uitgereikt. Dit boek is samengesteld door Roy  Ho Ten Soeng en Fons Jacobs en geeft de geschiedenis van het burgemeesterselftal op chronologisch wijze weer.Het eerste boek werd overhandigd aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Het jubileum feest was voor deelnemers en genodigden een dag om nooit meer te vergeten en een start om komend seizoen weer te gaan voetballen voor het goede doel.

Sponsors