Burgemeesterselftal speelt 2-2 tegen SIMgroep

Voor de tweede maal dit jaar was sportcomplex Varkenoord te Rotterdam - het trainingscentrum van de beloftes van Feyenoord- de plaats waar het Nederlands Burgemeesterselftal een wedstrijd speelde voor het goede doel. De sponsor en tegenstander op vrijdag 5 april was het team van SIMgroep.

SIMgroep is bekend als digitale dienstverlener bij gemeenten in Nederland. Het NBE was rijkelijk vertegenwoordigd  met burgemeesters uit het hele land en die stonden dan ook in de basis van het elftal.

Het speelveld was goed geprepareerd, het gras was gemaaid, het zonnetje scheen het enige wat tegenviel was de noordoosten wind, waardoor de temperatuur  tegenviel. Het team van SIM had in het begin van de wedstrijd het betere van het spel en zorgde ervoor dat de verdediging van het Burgemeesterselftal onder druk kwam te staan. De beslissende pass om  vrij voor de keeper te komen en te scoren kwam er niet, zodat het lange tijd 0 – 0 bleef. Na een paar wissels kwam het Burgemeesterselftal onder de druk van de tegenstander uit. Een foutje in de verdediging van SIM zorgde ervoor dat John Dirkx wist te scoren en het 1 – 0 werd voor de burgemeesters. Dit was tevens de ruststand.

De tegenstander ging in de tweede helft voortvarend van start en zorgde ervoor dat het middenveld van het NBE de bal niet in de ploeg kon houden. Hierdoor kwamen er een aantal kansen die uiteindelijk resulteerden in de gelijkmaker en een 1 -2 voorsprong . Beide doelpunten werden gescoord door Edwin van Kersbergen.  Deze achterstand was het signaal voor het NBE-team om er een schepje bovenop te doen en de 2 – 2 te scoren. Uiteindelijk was het Arvid Stiekema die in de laatste seconde van de wedstrijd  na een prachtige pass van Pieter Vermaas de bal in de uiterste hoek achter de keeper van SIM deponeerde, waardoor de stand en eindstand 2 – 2 werd.

Na afloop van de wedstrijd werden de spelers en begeleiders in het Maasgebouw bij de Kuip ontvangen waar ze werden getrakteerd op een heerlijk buffet en waar een cheque van maar liefst 1500 euro namens SIM werd uitgereikt aan de Leprastichting. Uiteindelijk zijn de leprapatiënten de winnaar van deze prachtige voetbalmiddag geworden.

Sponsors