30 augustus 2013 Circle Software – NBE 5 - 3

Het Nederlands Burgemeesters  Elftal is het nieuwe voetbalseizoen voor het goede doel met een nederlaag begonnen. Plaats van handeling was het MVV stadion De Geusselt, waar later op de avond de Limburgse voetbalderby MVV –VVV werd gespeeld. Mede daardoor werd de aftrap verricht door de burgemeester van Maastricht Onno Hoes en de Burgemeester van Venlo  Antoine Scholten. Tegenstander het Circle Software soccer team was gebrand op revanche na de nederlaag van vorig jaar. 

De kersverse coach Hubert Vos (Asten) had de pech dat de selectie sterk was uitgedund door vakanties en late afzeggingen. Toch lukte het hem om een goed samenspelend team op de grasmat te zetten, dat bij vlagen de tegenstander onder de voet liep. Door het opportunisme van de NBE-spelers en een paar verdedigingsfoutjes kwam het team van Circle Software op een een 3 – 0 voorsprong. Teamcoach van het CSST, Monique Selij, kwam tijdens de rust met de gevleugelde uitspraak: “ Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander en dat doen we .”

Aan het begin van de  tweede helft leek het NBE-elftal op de gelijkmaker af te stevenen. Assistent coach Jos Som (Kerkrade) zorgde voor de twaalfde man tactiek, waardoor het NBE een groter veldoverwicht creëerde. Deze slimme zet resulteerde in enkele minuten in een 3–2 stand. De gelijkmaker zat in de lucht, maar de aanvallen werden gestuit door een goed keepende doelman van Circle Software. Door gebrek aan conditie ( en ingrijpen van de scheidrechter) kon het burgemeestersteam deze tactiek maar een 10-tal minuten volhouden. De tegenstander maakte daar goed gebruik van en in de laatste minuten werd er twee maal gescoord en kwam de eindstand van 5 – 3 op het scorebord. Voor coach Hubert Vos een tegenvaller, want als nieuwe coach met een verlies starten is altijd zuur. Door deze winst kwam Circle Software in de onderlinge competitie op een 3 -1 voorsprong.

Aanvoerder Jos Heijmans (Weert) was er in zijn dankwoord van overtuigd dat het een spannende wedstrijd was en dat ongeacht de uitslag de Lepra Stichting de daadwerkelijke winnaar was. Ook nu werd er door Circle Software een check overhandigd aan de Lepra Stichting van 1500 Euro, die door directeur Jan van Berkel (Lepra stichting) met open armen werd aanvaard.

Sponsors